Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Koulu, Norja


Törmäsimme tähän hylättyyn kouluun Jäämeren rannalla Norjan matkallamme syksyllä 2007.

En vielä tietoisesti harrastanut hylättyjen paikkojen tutkimista täällä käydessämme, mutta koulu näytti niin pelottavan kutsuvalta, että meidän oli pakko käydä sitä hieman tutkimassa lähempää.

Kävimme pikavisiitillä. Kuvat on ottanut avopuolisoni ja minä kuvasin videota. Täytyy leikellä tuosta videosta joku pätkä näkyville jossain vaiheessa.

Sisään avoimesta pääovesta käveltyämme törmäsimme rojunpaljouteen joka puolella. Käytävillä ja luokissa oli aivan kaikenlaista kamaa. Vanhoista hevoskärryistä irtonaisiin kalanpäihin ja porontaljoihin.

Koulurakennuksessa oli myös oppilasasuntola. Asuntolalta löytyi ihmisten henkilökohtaisia tavaroita kuten valokuvia. Näytti kuin osalta olisi jäänyt tavarat paikoilleen.

Jälkikäteen paikkoja on pistetty huolella hajalle vandaalien toimesta. Siellä täällä oli myös ammunnan jälkiä ja hylsyjä. Osa ovista oli lukossa, joten siellä saattaa sisältö olla säilynyt paremmin.

Pelottavin löytö oli lapsen kehto, jossa oli vielä lakanat ja rikkinäisestä ikkunassa tuulessa lepattavat verhot. Ympäriinsä oli vauvan leluja, valokuvia yms.

Videokamerastamme loppui akku ja yläkerrasta kuului epämääräistä ryskettä, joten lähdimme liukkaasti ulos koulusta. Jälkeenpäin ajatellen tuuli varmaankin paukutti jotain ikkunoita tai ovia.

Nyt harmittaa kun ei tullut tutkittua koko koulua ja kuvattua rutkasti enemmän ajan kanssa. Ehkäpä tännekin voisi mennä joskus uudestaan.. ainoana esteenä on sijainti noin puolentoistatuhannen kilometrin päässä ;)

Oli muuten todella upeita paikkoja tuolla Norjassa. Suosittelen ehdottomasti.

Jaa Facebookissa