Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Öljynjalostamo, Norja


Tähän kohteeseen törmäsimme sattumalta Norjan matkallamme syksyllä 2007. Kohde on vastapäätä erästä kylää vuonon toisella puolella ja tie kulkee sen vierestä eli sitä ei voinut olla huomaamatta.

Kun törmäsimme tähän en ollut koskaan kuullutkaan Urban Exploration harrastuksesta. Mielenkiintoni heräsi ja kävin pikaisesti vilkaisemassa paikkaa. Myöhemmin on alkanut harmittamaan todella paljon, että en lähtenyt tutkimaan paikkaa sisäpuolelta! Nämä kuvat ovat siis vain ulkopuolelta tätä isohkoa kompleksia.

Uskoakseni kyseessä on öljynjalostamo, joita Norjassa näkyikin useita (huoltoasemaketjujen logoja säiliöissä). Kuten kuvista näkyy paikka on palanut. Uskoisin, että tulipalo on ollut todella raju. Paikassa oli maahan asti tuhoutuneita öljysäiliöiden raunioita.

Alueeseen kuului myös palanut ja lahonnut satama, josta lienee öljyä tuotu jalostamolle. Pihalla oli todella paljon tavaraa ruostumassa, jotka varmaankin on raivattu palaneiden rakennusten sisältä. Maaperä näytti osittain saastuneelta öljystä ja ties mistä myrkyistä.

Harmikseni en ole löytänyt mitään tietoa tästä tapauksesta ainakaan internetistä. Toimistorakennuksesta olisi varmaankin löytynyt tietoa yrityksen nimestä.

Paikka vaikutti todella kiinnostavalta ja tarkoitus olisi joskus käydä uudestaan dokumentoimassa paikkaa ja vaikka kysellä tapauksesta paikallisilta asukkailta. Toivottavasti on vielä silloin pystyssä!

Jaa Facebookissa