Etusivu Galleria Linkit Lost Bricks
 


Galleria > Tulitikkutehdas


Vierailimme tässä tulitikkutehtaassa vuoden 2008 kesällä. Silentwallin vuoden 2004 vierailun kuvien perusteella lähdin innokkaasti etsimään paikkaa.

Rapistuneen tehtaan löydyttyä oli pieni pettymys, että kaikki hallit oli tyhjennetty koneista ja kaikesta mitä siellä on ollut.

Tämä tulitikkutehdas on rakennettu 1920-luvulla joen toisella puolella sijainneen palaneen tulitikkutehtaan tilalle, joka oli perustettu jo vuonna 1873.

Nykyään tehdas on hyvin ränsistyneessä kunnossa. Monet paikat ovat hyvin vaarallisen oloisia sortumavaaran takia ja siellä saikin liikkua varovasti.

Tulipalon takia osittain ilman kattoa olevan tehtaan rakenteet ovat joutuneet säiden armolle ja alemman kerroksen katto näyttääkin erittäin heikolta. Uskalsimme silti kuitenkin käydä yläkerroksessakin.

Toisella käynnillä tehtaalla olimme varanneet enemmän aikaa ja vasta silloin oikeastaan huomasimme miten huonossa kunnossa katto on.

Aivan kaikkiin osiin tehdasta emme uskaltaneet mennä huonokuntoisuuden takia. Käymisen arvoinen paikka kuitenkin ja oli ensimmäisiä ue-kohteitani.

Kuvia tähän kansioon tuli aika paljon ja monet niistä ovat ns. taiteellisia otoksia erilaisista objekteista.

Lisää tietoa tämän paikan hieman mutkikkaasta historiasta löytyy Strangelerin sivustolta.

Jaa Facebookissa